Copiii, cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, au posibilitatea să ia parte la mai multe ateliere de știință, organizate de Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara din Deva. Acestea se vor desfășura în cadrul proiectului intitulat „Ora să știm”. Instituția culturală dă startul înscrierilor.

Proiectul „Ora să știm” aduce mai aproape de copii știința și o explică pe înțelesul lor. La aceste ateliere, pornind cu o lectură interactivă, copiii vor descoperi noțiuni elementare despre obiectele și fenomenele din lumea înconjurătoare. Cu ajutorul experimentelor copiii vor putea învăța despre anotimpurile și fenomenele naturii, despre culorile din curcubeu, despre univers și planete, despre cum cresc plantele și de ce au nevoie sau despre microbi și importanța igienei. Proiectul se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani, care vor lucra în bibliotecă asemenea oamenilor de știință. Vor face experimente, vor adresa întrebări, vor formula ipoteze, idei. Atelierele urmăresc dezvoltarea limbajului, lărgirea ariei de cunoaștere, stimularea și dezvoltarea creativității și a gândirii libere, având ca punct de pornire un set de cărți pentru copii cu tematica „știm” adecvată vârstei şi vor fi urmate întotdeauna de activități practice sau jocuri de cunoaștere.

Până în luna iunie 2019, în bibliotecă se vor organiza lunar câte șase ateliere, pe două grupe de vârstă: 3-6 ani, respectiv 7-10 ani. “Prin Proiectul „Ora să știm” ne dorim să oferim copiilor o alternativă plăcută la modul tradițional de învățare. Dragi copii, vă așteptăm să petreceți timp de calitate în bibliotecă prin experienţe noi, pozitive și memorabile”, a declarat Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene „Ovid Densusianu” Hunedoara -Deva.

Înscrierile se fac în perioada 18 -28 februarie, la secretariatul instituției culturale din Deva, de luni până joi, între orele 08:30 și 16:00, iar în zilele de vineri între orele 08:30 și 13:30.

Articolul precedentDouă persoane încarcerate într-un autoturism răsturnat
Articolul următorVIDEO| „Jerry” la mall-ul din Deva. Un șoricel, filmat fugind pe lângă mesele dintr-un restaurant de tip fast-food