În fiecare an, pe data de 7 aprilie, este celebrată „Ziua Mondială a Sănătăţii”. Şi în judeţul Hunedoara vor fi organizate acţiuni, cu acest prilej. 

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara, în colaborare cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, Crucea Roşie, Direcţiile/Serviciile Publice Locale de Asistenţă Socială, unde sunt angajati medici şcolari şi asistenţi medicali şcolari, asistenţi medicali comunitari şi mediatori sanitari, va organiza, în perioada 7-14 aprile, activităţi de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa atingerii Acoperirii Universale cu Servicii de Sănătate (En. Universal Health Coverage-UHC).

Astfel, acţiuni de celebrare a „Zilei Mondiale a Sănătății 2019”, în judeţul Hunedoara, se vor desfăşura în zilele de 9 aprilie, de la ora 11:00, la Cercul Militar Judeţean din Deva, pe 19 aprilie, de la 10:00, la Grădiniţa cu Program Prelungit „Dumbrava Minunată” din Hunedoara, iar pe 24 aprilie, de la aceeaşi oră, respectiv 10:00, la Penitenciarul Bârcea Mare.

Conform datelor Organizației Mondiale a Sănătății- OMS, aproximativ jumătate din populația lumii nu are acces la servicii esențiale de sănătate. De asemenea, aproximativ 800 de milioane de persoane (12 la sută din populația lumii) plătesc cel puțin 10 la sută din veniturile gospodăriei pentru serviciile de sănătate, iar 100 de milioane de persoane sunt împinse în ”sărăcie extremă” (trăind cu $ 1.90 sau mai puțin pe zi) în urma cheltuielilor cu serviciile de sănătate.

România se situează pe locul patru la nivelul țărilor EU28 în ceea ce privește rata standardizată de mortalitate la 100.000 de locuitori pentru decesele prevenibile, având, în anul 2015, o rată de aproximativ 1,7 ori mai mare decât media țărilor EU28.

Ziua Mondială a Sănătăţii” este celebrată în fiecare an, la 7 aprilie, începând din 1950.

Articolul precedentReprezentanții Confederației SIndicale Meridian fac acuzații extreme de dure la adresa conducătorilor mineritului
Articolul următorStatul român vrea o nouă derogare de la Comisia Europeană pentru a asigura funcționarea minelor din Valea Jiului