Reprezentanţii Asociaţiei „Pro Infrastructura” au reacţionat în urma declaraţiilor făcute recent de directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Narcis Neaga, cu privire la loturile 3 şi 4 ale autostrăzii A1 Lugoj- Deva. În opinia lor, şeful companiei de drumuri a făcut acele afirmaţii „pentru a-şi salva funcţia”.

Prezent în direct, zilele trecute, la un post de televiziune, şeful CNAIR, Narcis Neaga a declarat, printre altele, că o nouă alunecare de teren s-a produs pe lotul 4 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, pe dealul de la Şoimuş, din cauza „ploilor abundente, de 45 de zile, fără precedent”.

Reprezentanţii Asociaţiei „Pro Infrastructura”, care se ocupă cu monitorizarea proiectelor de autostrăzi din România, au reacţionat şi, într-o postare publicată pe pagina lor de pe reţeaua de socializare, îl acuză pe directorul de la compania de drumuri de „un nou recital halucinant de jumătăţi de adevăr”.

Sursa: Asociaţia Pro Infrastructura

„Directorul General CNAIR, Narcis Neaga, a reușit un nou recital halucinant de jumătăți de adevăr, dezinformări și foarte mult fake news. În primul rând, Neaga a declarat că loturile 3 și 4 ale Autostrăzii A1 Lugoj-Deva ar fi putut fi deschise în 2018 dacă nu ar fi plouat așa mult și nu am fi avut alunecări de teren. Însă el a omis cu bună știință, de exemplu, că licitația pentru execuția descărcării Holdea (fără care nu se poate inaugura lotul 3) nu e finalizată nici până astăzi. Nu ploile au întârziat licitația, ci incompetența și indecizia. Iar la „dealul liliecilor” termenul contractual este vara anului 2019, promisiunile autorităților fiind doar minciuni (…) În al doilea rând, șeful CNAIR vorbește cu mândrie despre demolarea lotului 3 al Autostrăzii A1 Orăștie-Sibiu, argumentând că el a vrut doar să știe ce era acolo, negăsind soluții de remediere. Autostrada nu a apărut ca prin magie, ci fiecare etapă de execuție a fost monitorizată de consultantul care a emis aproximativ 300 de rapoarte de neconformitate. Neaga a reziliat contractul respectiv, a băgat sub preș problemele și a dat drumul la trafic. De fapt, e simplu. Narcis Neaga vrea să-și salveze funcția după amenințările cu demiterea venite din partea premierului Viorica Dăncilă și se ascunde în spatele cuvintelor meșteșugite, minciunilor și promisiunilor. În loc de autostrăzi, avem jocuri politice și munți de incompetență, dezinteres și rea-voință”, au scris, pe Facebook, reprezentanţii Asociaţiei „Pro Infrastructura”.

Contrazis şi de deputatul USR, Cătălin Drulă

Declaraţiile şefului CNAIR, privind autostrada Lugoj-Deva, au fost contrazise şi de deputatul USR, Cătălin Drulă, care a afirmat că, „realitatea e cu totul alta” şi că, de fapt, nu s-ar fi produs o nouă alunecare de teren. „Zona afectată e aceeași, dar s-a început în sfârșit, după aproape 2 luni, degajarea materialului ceea ce evident duce la noi scurgeri. Este incredibil cum poți minți publicul în asemenea hal când lucrurile sunt verificabile ușor – aproape săptămânal sunt filmări din dronă făcute de pasionații din zonă. Scopul dezinformării: coaserea cu ață albă a unei explicații privind eșecul de terminare a celor 100km promiși de autostradă”, a arătat, la rândul său, deputatul USR, Cătălin Drulă.

Articolul precedentEveniment de recunoaştere: „Gala Voluntariatului”, la Deva
Articolul următorDrumul spre Sarmisegetusa Regia, acoperit de un strat consistent de zăpadă