Complexul acvatic “Aqualand” din Deva rămâne închis și, deocamdată, nu se știe exact când își va deschide, din nou, porțile. Așadar, devenii amatori de bălăceală în bazinele bazei de agrement mai au de așteptat.

Aqualand-ul” din Deva a fost închis la începutul acestei luni. Reprezentanții municipalității spun că, doar temporar, pentru „lucrări de igienizare a bazinelor, vestiarelor, grupurilor sanitare, mici lucrări de reparații, dar și intervenții asupra saunelor din incintă”. Mai mult, mai spun aceștia prin intermediul unui comunicat transmis în cursul zilei de astăzi, „se fiscalizează casele de marcat și se refac contractele cu furnizorii de către noul serviciu care a preluat în administrare complexul”.

Potrivit administrației publice locale, complexul acvatic se va redeschide abia la finalizarea tuturor lucrărilor și după reorganizarea administrativă prin care trece în această perioadă. Însă, acest lucru nu se știe, momentan, când se va întâmpla.

În administrarea altcuiva, de luna aceasta

Aflat la poalele Cetății din Deva, complexul „Aqualand” a fost inaugurat în anul 2010. Baza de agrement dispune de șapte bazine de înot de diferite dimensiuni și adâncimi, unul dintre acestea fiind dotat cu instalație de generat valuri. Construit pe o suprafață de 4.200 de metri pătrați, parcul acvatic a costat aproape 10 milioane de euro, bani proveniți de la bugetul local al orașului. La trei ani de la marea inaugurare, complexul acvatic a intrat într-un colaps financiar, care s-a adâncit tot mai mult odată cu trecerea anilor.

De curând, mai precis de luna aceasta, „Aqualand” a intrat în administrarea Serviciului Public de Întreținere și Gospodărire Municipală (SPIGM) Deva. Conducerea acestui serviciu urmează să anunțe data oficială a redeschiderii pracului acvatic din oraș. Până atunci, devenii, dar și turiștii care ajung în oraș și sunt dornici de relaxare în incinta complexului cu piscine acoperite, sunt întâmpinați de uși închise. Momentan.

Articolul precedentCele mai cunoscute personaje de basm, pe scena fostei Case de Cultură din Deva
Articolul următorSubvenții pentru asociațiile și cultele din Petroșani