Aproximativ un sfert dintre locuitorii municipiului Orăştie nu au, nici în acest moment, curent electric în locuinţe, la mai bine de 30 de ore de la producerea incendiului din staţia electrică din localitate, care a lăsat pe întuneric aproape tot oraşul Paliei. Echipele de la E- Distribuţie Banat sunt încă în teren şi încearcă să remedieze avaria majoră. 

Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 15:30, mai erau undeva la 3.000 de consumatori din Orăştie încă nebranşaţi la reţeaua de electricitate. Adică, aproximativ un sfert din populaţia totală a oraşului. Oamenii se tem că vor mai petrece încă o noapte în beznă totală şi se plâng că, în lipsa curentului electric, li se strică mâncarea în congelatoare. Bancomatele din oraş nu funcţionează nici la această oră. Situaţia este încă gravă.

Încercăm să ţinem lucrurile sub control, atât cât se poate!”

Primarul Orăştiei, Ovidiu Laurenţiu Bălan, a luat legătura cu Doru Vișan, ministru secretar de stat la Ministerul Energiei. A apelat la Instituția Prefectului Hunedoara, la parlamentarii din județ. A fost înștiințat și ministrul Energiei, Anton Anton, despre situația avariei de durată din municipiu.

În urmă cu vreo 40 de minute, când am primit ultima informaţie (n.red. în jurul orei 15:30), mai erau în jur de 3.000 de consumatori care nu erau branşaţi, adică aproximativ 35 la sută dintre utilizatorii casnici. Echipele sunt în teren. Am primit asigurări cu privire la remedierea situației cu alimentare a energiei electrice a utilizatorilor casnici până deseară în jurul orei 19:00. Vă spun sincer că, eu nu cred. (…) Sunt zone întregi în care nu există curent. Bancomatele nu funcţionează nici în acest moment. Şi la Spitalul Municipal au fost ceva probleme, a funcţionat, o perioadă, pe generator electric. A fost conectat pe o reţea separată, fiind alimentat în acest moment. Nu merge cablul, Internetul. Au căzut toate „în cascadă”. Staţia de apă şi cele de pompare funcţionează pe generatoare. Încercăm să ţinem lucrurile sub control, atât cât se poate!”, a declarat primarul municipiului Orăştie, Ovidiu Laurenţiu Bălan.

Acesta a precizat că, va păstra, în continuare, legătura cu toţi factorii implicaţi până la remedierea situaţiei.

 

La această oră, sunt 10 echipe ale E -Distribuţie care lucrează pentru remedierea situaţiei. „Mobilizare există, dar nu se ştie exact în câte puncte mai trebuie să se intervină. Au remediat, în mare parte, ce înseamnă partea de cabluri supraterane. Acum, sunt pe staţiile de transformare”, a adăugat Ovidiu Laurenţiu Bălan, primarul municipiului Orăştie.

Reamintim că, aproape tot municipiul Orăştie a rămas fără energie electrică în urma incendiului ce a avut loc, vineri dimineaţă, în staţia electrică a oraşului. În urma avariei majore de la reţeaua de alimentare cu energie electrică, aproximativ 70 la sută din populaţia oraşului a fost afectată.

Surse neoficiale spun că, niciodată în partea de vest a ţării nu s-a mai înregistrat o defecţiune la reţeaua de alimentare cu energie electrică de o asemenea amploare.

Citeşte şi:

VIDEO| Incendiu puternic în stația electrică de transformare din Orăștie. Aproape tot orașul a rămas fără curent!

 

Articolul precedentLupeni: Fără probleme la început de an școlar
Articolul următorMaşină în flăcări, în trafic, pe drumul spre Călan