Aproape 58 % dintre şcolile şi liceele din judeţul Hunedoara au început cursurile cu prezenţă fizică la ore. Aceasta în condițiile în care cel puţin 60% din personalul unităţilor de învăţământ îndeplineşte condiţia de a fi vaccinat împotriva COVID-19/

“În urma centralizării raportărilor din cele 125 de unităţi de învăţământ preuniversitar şi unităţi conexe, activitatea cu prezenţă fizică începând cu 8 noiembrie 2021 se va relua într-un număr de 72 de unităţi în cadrul cărora un procent de minimum 60% din personal este vaccinat” , a anunță Inspectoratul Școlar Hunedoara.

Pe de altă parte, în Deva, 53% dintre elevi vor urma cursuri online din cauză că unităţile de învăţământ nu au căldură. Astfel, dintr-un total de 10.029 de elevi, 5.340 vor fi online, iar diferenţa de 4.686 vor studia cu prezenţă fizică.

Cursuri exclusiv online vor face Grădiniţa cu program prelungit nr.7, Liceul Tehnologic ‘Dragomir Hurmuzescu’ (1.455 elevi), Liceul Tehnologic ‘Grigore Moisil’ (852 elevi) şi Liceul de Arte ‘Sigismund Toduţă’ (1.083 elevi). Celelalte şcoli şi licee şi-au structurat programul astfel încât la orele faţă în faţă să fie prezenţi elevii din clasele a V-a, a VIII-a şi a XII-a.

Sursa: Realitatea de Hunedoara