Angajații Primăriei Petroșani vor beneficia de normă de hrană. Este o prevedere legislativă adoptată de Guvern.  Potrivit legii, începând cu data de 1 ianuarie 2019 se va acorda această normă de hrană la toată lumea la fel. Fiecare angajat va beneficia de circa 300 de lei ca normă de hrană în fiecare lună.

“Suma pentru fiecare angajat este de 300 și ceva, ori 12 luni. Suma rezultată va fi acordată la fel la fiecare angajat. La poliția locală cuantumul stabilit pe zi este altul și atunci această normă de hrană va fi acordată pe mai puțin de un an. Lor li se va da 4 luni iar la ceilanți angajați 12 luni, dar suma va fi la fel”, susține Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Bugetarii vor primi indemnizația de hrană începând cu 1 ianuarie 2019, care va fi plătită odată cu drepturile salariale aferente acestei luni – adică banii vor fi primiți efectiv în luna februarie.

Așadar, pentru că, cel puțin deocamdată, Guvernul nu a mai emis o nouă Ordonanță care să suspende pentru 2019 prevederile Legii salarizării, începând cu 1 ianuarie, toți bugetarii vor primi lunar, la salariu, indemnizația de hrană. Aceasta se calculează în funcție de salariul minim, reprezentând anual două salarii  minime brute pe țară. Astfel, ținând cont că de la 1 ianuarie 2019 salariul minim este de 2080 lei, înseamnă că indemnizația de hrană primită pentru 2019 de bugetari va fi de 4160 lei brut, adică 347 lei/lunar impozitați.

 

 

Articolul precedentUn consilier din Vulcan și-a înaintat demisia
Articolul următorParadă cu steaguri tricolore prin centrul vechi al Devei, cu prilejul „Micii Uniri”