Medaliata cu aur la ediţia din acest an a Olimpiadei Europene de Geografie, Andreea Şoie, a fost astăzi invitata primarului municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
 
Andreea a fost însoţită de mama ei, doamna Aurica Şoie, de doamna Maria Cristea, director adjunct al Colegiului Naţional „Iancu de Hunedoara” – unitatea la care învaţă tânăra hunedoreancă, şi de domnul Anişor Pârvu (din această săptămână, consilier în Cabinetul Primarului, pentru probleme de învăţământ).
 
Deşi abia a absolvit clasa a IX –a, Andreea Şoie a reuşit să impresioneze prin modul echilibrat în care gândeşte dar şi prin argumente puternice dar atent formulate. Ea ne-a povestit despre probele competiţiei europene pe care a câştigat-o şi s-a dovedit a fi un partener de discuţie pe măsura oricui atunci când a venit vorba, de exemplu, despre efectele globalizării sau măsurile care ar trebui luate pentru încetinirea încălzirii globale. Geografia nu este singura pasiune a Andreei. Ea a obţinut şi un premiu I la faza judeţeană a Olimpiadei de Chimie.
 
„Sunt extrem de bucuros când întâlnesc astfel de copii. Avem multe de învăţat de la ei şi suntem obligaţi să facem tot posibilul pentru a-i sprijini. Sunt convins că noi, adulţii, dacă reuşim să trecem de acea perdea invizibilă ce îngreunează, uneori, comunicarea cu tinerii şi copiii, vom reuşi să construim împreună un viitor mai bun pentru toată lumea. Am ţinut să o cunosc personal pe Andreea Şoie şi mărturisesc că am fost foarte plăcut surprins de modul în care gândeşte, de cunoştinţele sale şi de dorinţa ei de a progresa. Tinerii precum Andreea trebuie să fie adevăraţii „influenceri”, atât pentru noi, adulţii, cât şi pentru cei din generaţia lor. Îi mulţumesc Andreei că şi-a făcut timp să ne viziteze, o felicit şi pe această cale şi ţin să adresez mulţumiri şi felicitări, de asemenea, părinţilor şi profesorilor elevei de la Colegiul Naţional Iancu de Hunedoara”, a declarat, la final, primarul municipiului, Dan Bobouţanu.

Sursa: Realitatea de Hunedoara

Articolul precedentRO Alert de vreme rea în județul Hunedoara
Articolul următorPercheziții în Bihor și Hunedoara, în urma unui furt de 43.000 de euro, petrecut luna trecută în Mureș! Polițiștii au pus mâna pe trei hoți