Poeta Ana Podaru va scrie versuri printre stele. Poeta s-a stins, astăzi, din viață după o lungă suferință.

Ana Podaru s-a născut în data de 27 octombrie 1974 într-o comună din județul Bacău, însă cei mai frumoși ani i-a trăit în municipiul Vulcan, acolo unde s-a stabilit cu soțul său. Tot în Vulcan, Ana Podaru a născut doi copii, pe Larisa și Bogdan.

Poeta a absolvit Școala Postliceală ”Carol Davilla” din Petroșani și a lucrat la secția Pediatrie a Spitalului din Vulcan și, după absolvirea cursurilor de asistente medicale, la Secţia TBC – Pneumoftiziologie de la Spitalul de Urgenţă Petroşani.

Din anul 2014 a lucrat ca asistent medical la Spitalul din Crawley – Sussex Community NHS Trust, Sf. Augustian Care, Maplehurts Nursing Home-Haywards Heath şi Woodlands Nursing Home-Burgess Hill, toate din Marea Britanie.

Dincolo de activitatea sa profesională, după plecarea în Anglia, Ana Podaru și-a dat frâu liber infinitului său talent literar, publicând în diverse reviste literare din țară și străinătate, excepționalele sale poezii, dar și proză și critică literară, care se vor transforma nu doar în câteva frumoase volume de autor ci și în izvor de inspirație pentru câțiva tineri compozitori de muzică folk și artiști din Valea Jiului, precum Sergiu Pârvulescu, Luminița Donisă sau Monica Țugulea.

Volumele de poezie ale Anei Podaru pot fi găsite în librăriile din Londra, la Biblioteca din Nicolae Bălcescu (jud. Bacău) – satul natal, în Bibliotecile ”Şansa” şi de la Colegiului Tehnic ”Mihai Viteazu” din Vulcan, la  Biblioteca Judeţeană ”I.N.Roman” din Constanţa, la Biblioteca Judeţeană ”Ovid Densuşianu” din Deva, în format e-book pe Librăria online dar și pe pagina sa de socializare.

 

 

Articolul precedentFOTO| Încă nouă platforme supraterane pentru deșeuri, montate la Hunedoara
Articolul următorAtacat pe o stradă din Orăștie. Un tânăr a reușit să fugă din „ghearele” unor agresori