Autoritățile locale din municipiul Lupeni au aplicat o amendă record pentru proprietarul unei construcții din stațiunea montană Straja. În cursul acestei zile Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Lupeni a sancționat cu amendă în valoare de 50.000 de lei o persoană care deținea o construcție fără autorizație în Stațiunea montană Straja.

În staţiunea montană Straja sunt peste 200 de construcţii. Conform raportului administraţiei locale de la Lupeni, în munte sunt nu mai puţin de 218 concesiuni. Din numărul total al concesiunilor aproape jumătate nu se încadrează în normele legale.

Din cele 218 concesiuni, 102 nu corespund cu documentele. Cei 108 proprietari de cabane din staţiune au depăşit cu puţin sau cu foarte mult suprafaţa totală de teren care le-a fost concesionată. Pe alocuri sunt depăşiri de ordinul sutelor de metri pătraţi, iar nimeni nu a luat nicio măsură.

Pe parcursul anilor mai multe unități de cazare din stațiunea montană Straja au fost amendate în urma controalelor pe care cei de la Primăria municipiului Lupeni le-au efectuat. Mai mult decât atât și reprezentanții ISU au aplicat o serie de sancțiuni.

Articolul precedent14 incendii de vegetație uscată, izbucnite, în ultimele trei zile, în mai multe localități ale județului
Articolul următorSoldați pentru câteva ore. „Ziua Armatei României în Școli”, la Brad