Ca în fiecare an, de Revelion, stațiunea Straja, din județul Hunedoara, a fost luată cu asalt de turiști dornici să petreacă trecerea în Anul Nou pe munte. Din cauza numărului mare de mașini, aseară, s-au produs și ambuteiaje în parcarea din stațiune.

„Parcare Straja. Stăm de 40 de minute să ieșim din parcare. Faină organizare!”, a scris pe rețeaua de socializare o turistă aflată în stațiune.

Situată în „inima” Munților Vâlcan, la aproximativ opt kilometri de municipiul Lupeni, Straja este una dintre cele mai căutate stațiuni montane din județul Hunedoara, fiind foarte aglomerată în zilele libere de vacanță, cu atât mai mult de sărbători.

În fiecare an, de Crăciun și de Revelion, stațiunea este plină „ochi”, în special de amatorii sporturilor de iarnă. Turiștii care ajung acolo au la dispoziție 12 pârtii de schi, echipate cu instalaţie de transport pe cablu. Cinci dintre acestea beneficiază şi de instalaţie de nocturnă, făcând astfel posibilă utilizarea pârtiilor până seara târziu. După inaugurarea, de anul trecut, a unui nou telescaun, în locul teleschiului 2, în sezonul 2018 -2019, în stațiune au fost realizate noi investiții. Cea mai importantă dintre acestea este cea a telescaunului cu patru locuri debraiabil, care pornește din zona Crucii și urcă până spre finalul pârtiei Mutu.

În Straja, sunt peste 200 de cabane, pensiuni și case de vacanțe.

Articolul precedentMăsuri de Revelion, luate de polițiștii hunedoreni
Articolul următorCastelul Corvinilor de la Hunedoara a avut, în 2018, peste 351.000 de turiști