Ambulanța pentru Monumente”, organizaţie sprijinită de Prințul Charles al Marii Britanii, a ajuns la cetatea dacică de la Costești, din județul Hunedoara, care are nevoie de intervenții urgente.

 

De câțiva ani, plouă pe ruinele dacice și este necesară demontarea protecției metalice vechi și înlocuirea acesteia. Reprezentanții organizației, cunoscută pentru salvarea mai multor edificii istorice, s-au apucat deja de treabă, însă, mai este nevoie de fonduri astfel încât cetatea dacică să fie salvată.

 

Sursa foto: Ambulanța pentru Monumente -Transilvania Sud

„V-am obișnuit cu intervenții aplicate direct pe monumente. De data aceasta intervenția este mai amplă și necesită un sprijin consistent din partea dumneavoastră. Suntem pe dealul Costeștiului la pregătirea structurii care urmează să acopere unul dintre “turnurile-locuință” ale cetății. Ne-am construit un cort temporar sub care lucrăm, colegii arheologi ne sunt alături. Am primit lemnul pe care l-am ridicat pe umeri până pe platou. Piesele metalice sunt în lucru. Structura e gândită să fie montată ușor la fața locului atunci când se va demonta structura veche. Până acum s-au strâns 24. 658 lei cu bunăvoința Alteței Sale Regale, Prințul de Wales, Profi Romania și a donatorilor privați (de la 5 euro si 1000 lei) dar mai avem nevoie de încă pe atât pentru etapa aceasta. Avem nevoie de ajutorul vostru pentru a pune în siguranța vestigiile unei lumi pe care încă o cunoaștem prea puțin”, au transmis reprezentanții „Ambulanței pentru Monumente”.

Cei care doresc să se implice în salvarea acestui important edificiu sunt rugați să facă donații în contul Asociației „Monumentum” – IBAN: RO46RNCB0227141236620001, cu specificația „Costești” sau Paypal: http://ambulanta-pentru-monumente.ro/doneaza/.

Pe aceeași temă:

S.O.S. – Cetatea de la Costeşti. Se strâng rândurile pentru salvarea sitului UNESCO, cu implicarea Prințului de Wales

Articolul precedentFOTO| Parfum de epocă adus, la Deva, de zeci de colecționari
Articolul următorAccident cu un decedat la Sarmizegetusa