Un număr de 200 de locuri de muncă, în agricultură, la cules de fructe, în Spania, sunt puse la dispoziţie prin intermediul Reţelei EURES, informează Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Hunedoara.

O firmă din regiunea Huelva, localitatea Lepe-Huelva, Spania oferă 50 locuri de muncă în agricultură la recoltare de căpșuni, nectarine, afine, etc. Programul de lucru este de la 08:00 şi până la 15:00, cu o pauză de masă de o jumătate de oră. Salariul este de 38 de euro net/zi, durata contractului fiind cuprinsă între 20 februarie şi 20 iunie 2019. Costul cazării este de 40 euro/lună, transportul (dus) urmând să fie plătit de lucrător, iar transportul (de reîntoarcere) de companie (la terminarea contractului).

Persoanele cu domiciliul în județul Hunedoara, care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Hunedoara, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Înscrierea în baza de date pentru munca în străinatate se realizează pe baza următoarelor documente: cererea tip (se completează la sediul agenției), copie act identitate, CV, adeverință medicală „apt pentru muncă”. Persoanele selectate vor fi contactate de către angajator. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 20.02.2019”, informează AJOFM Hunedoara.

Spaniolii caută 100 de femei și 50 de bărbați

Alte 150 de locuri de muncă, tot în domeniul agricol, la recoltare, ambalare fructe, sunt oferite de un grup de firme din regiunea Lleida, Spania. Este vorba despre mai multe ferme dedicate producerii și comercializării fructelor (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.) Se va munci în câmp: cules fructe (mere, cireșe, nectarine, caise, etc.), curățat pomi, și în fabrică: aranjarea fructelor în lăzi și caserole. Dintre cele 150 locuri de muncă oferite, se caută 100 de femei pentru munca în câmp și ambalat în depozit, și 50 de bărbați pentru munca în câmp, din care: 1 șofer autobuz pentru transportul muncitorilor la locul de muncă (categoria D + atestat); 2 șoferi camion pentru transportul fructelor din câmp la depozit (categoria C + E și atestat) și 2 tractoriști. Salariul oferit este 6.25 euro brut/oră (pentru lucrul în câmp); 5.96 euro brut/ora (pentru lucrul în fabrică). Transportul dus-întors Spania îl plătește muncitorul. Pentru locuință (utilități) și alte cheltuieli se reține 10 la sută din salariu în primul an și în al doilea an 5 la sută din salariu. Locuințele au zonă comună de spălătorie și bucătării. Familia va locui în camere separate. Se primește set complet de lenjerie de pat și echipament de protecție individual (în cazul pierderii acestuia, se plătește). Contractul de muncă se semnează în Spania (după înscrierea în sistemul de securitate socială-obținere NIE). Durată contractului este aprilie – septembrie 2019, cu posibilitate de prelungire până în luna noiembrie.

Locuitorii județului Hunedoara, interesați și care corespund cerințelor posturilor oferite, trebuie să se adreseze consilierului EURES, din cadrul AJOFM Hunedoara, pentru a fi înregistrate în baza de date pentru munca în străinătate. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 1 aprilie 2019.

Articolul precedentSindicatele cer angajări în mineritul Văii Jiului
Articolul următorAutospecială SMURD, implicată într-un accident rutier