Municipalitatea din Deva are în plan să extindă colaborarea cu administrația publică din Timișoara în ceea ce privește transportul local. Mai exact, edilii locali intenționează să mai închirieze încă două sau trei autobuze de la societatea de transport public din orașul de pe Bega, astfel încât toate traseele de pe raza reședinței județului Hunedoara să fie acoperite în totalitate până în primăvara anului care urmează.

„A fost realmente o bucurie să-i primesc, astăzi, la Primăria Deva pe prietenii noștri de la Societatea de Transport Public Timişoara, cei care ne-au ajutat atunci când am avut mare nevoie pentru a ieși din situația de criză de la sfârșitul verii. Profit de ocazie să le mulțumesc încă o dată, în numele devenilor, tuturor acestor oameni minunați, în frunte cu domnul director general Nicu Bitea și, desigur, cu primarul Timișoarei, domnul Nicolae Robu. Am discutat, astăzi, despre extinderea colaborării noastre cu Timișoara și, mai ales, despre transportul local. Concret, avem în vedere închirierea a încă două sau trei autobuze de la Timișoara, pentru a ne asigura că toate traseele din Deva sunt acoperite 100 la sută, fără întreruperi, până în primăvară, când procedura de achiziție a propriilor noastre autobuze va fi finalizată”, a declarat edilul șef al municipiului Deva, Florin Oancea.

Acesta a mai precizat că, în paralel, se derulează marele proiect de transport public local pe fonduri europene, aflat acum în procedura de redactare a documentației tehnico-economice și pregătire a cererii de finanțare, și care are ca termen de depunere la ADR Vest data de 30 decembrie 2018.

Circulă prin Deva, din septembrie

Reamintim că, Primăria Deva a închiriat, luna trecută, șapte autobuze Mercedes Benz Conecto, de la societatea de transport a Primăriei Timișoara, după ce orașul de la poalele Cetății a rămas fără transport în comun, fostul operator care asigura acest serviciu refuzând să mai scoate autovehiculele sale pe trasee. Timp de cinci zile, orașul a fost complet paralizat din acest punct de vedere. Situația a revenit la normal abia din 6 septembrie, când autobuzele aduse de la Timișoara au fost aduse la Deva și puse în circulație,prin oraș.

Pentru închirierea autobuzelor, municipalitatea deveană plătește, lunar, către Societatea de Transport Public Local a Primăriei Timișoara, între 28.000 și 30.000 de lei, taxarea fiind de 0,70 de bani pe kilometru. Contractul încheiat cu municipalitatea din Timișoara este valabil până la sfârșitul acestui an, cu posibilitatea de prelungire.

Articolul precedentSe lucrează pe DN 7. Drumarii, prezenți, săptămâna aceasta, în trei puncte importante
Articolul următorProiect de peste un milion de lei în satul Ohaba