Acoperișul corpului D al Colegiului Tehnic Transilvania” din Deva va fi înlocuit. Investiția se ridică la peste 830.000 de lei, fără TVA. Mai exact, este vorba de clădirea în care funcționează școala generală nr. 3. Clădirea a fost realizată în urmă cu aproape 50 de ani.

Este nevoie ca acoperișul clădirii să fie refăcut conform standardelor în vigoare.

“Învelitoarea inițială este de tip terasă necirculabilă cu hidroizolaţie alcătuită din bitum şi carton asfaltat, peste care din cauza infiltrațiilor de apă din precipitații prin hidroizolație a fost montată învelitoare din țiglă ceramică pe șarpantă din lemn, în urmă cu cca 20 de ani. Structura șarpantei este subdimensionată și este alcătuită defectuos, popii se descarcă direct pe beton fără tălpi, îmbinările dintre elementele șarpantei sunt făcute fără chertări sau elemente de îmbinare, calcanele din zidărie din blocuri de bca nu au centuri din beton armat monolit, elementele șarpantei sunt din lemn rotund necojit”, mai arată expertiza tehnică.

În cadrul proiectului se va înlocui acoperișul școlii cu un acoperiș cu învelitoare din tablă profilată montată pe șarpantă din lemn.

 

Articolul precedent5000 de baloți de paie, făcuți scrum
Articolul următorSindicaliștii de la Complexul Energetic Hunedoara caută soluții pentru societate