Constructorii au început lucrările de reabilitare la acoperişul Galeriei Suspendate de la Castelul Corvinilor din Hunedoara, estimându-se că acestea se vor încheia în două săptămâni.

Galeria face legătura între Palatul Administrativ şi Turnul Neboisa, lucrările vizând structura de rezistenţă a acoperişului şi schimbarea învelitorii, în totalitate.”Galeria Suspendată a fost construită în secolul al XV-lea, în aceeaşi perioadă în care a fost ridicat şi Turnul Neboisa, pentru a apăra una dintre cele mai vulnerabile zone ale castelului în faţa unui atac sau asediu. În cadrul lucrărilor, se va folosi acelaşi model de ţiglă care este prevăzut în proiect şi pentru Turnul de Poartă şi Aripa Matia. Galeria Suspendată este, în continuare, deschisă vizitatorilor, deoarece lucrările la acoperiş nu afectează fluxul de vizitare”, a declarat miercuri directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Sorin Tincu. 

În ultimii ani, Galeria Suspendată a servit atât ca zonă de belvedere pentru turişti, cât şi ca spaţiu de expoziţie, aici fiind montate panouri luminoase cu diferite imagini ale castelului realizate de artişti fotografi.

Castelul Corvinilor trece acum printr-un proces de conservare şi restaurare derulat în cadrul unui proiect cu finanţare europeană nerambursabilă în valoare de peste 5 milioane de euro.

Proiectul prevede ample lucrări de consolidare şi reabilitare a unor zone afectate ale obiectivului turistic, precum şi lucrări de restaurare a finisajelor interioare şi exterioare.

De asemenea, vor fi executate lucrări de reconstituire şi reamenajare a unor spaţii care până acum erau închise pentru vizitatori şi care, la final, vor putea fi repuse în circuitul de vizitare al Castelului Corvinilor.

Sursa: Realitatea de Hunedoara