Găurile din conducta de alimentare cu apă a orașului Hațeg, județul Hunedoara, au fost astupate cu bucăți de lemn. O fotografie cu soluția găsită de autorități postată pe rețelele de socializare a stârnit numeroase comentarii din partea internauților. De cel puțin doi ani, autoritatile au preferat metoda peticirii cu tepuse de lemn în locul reparării conductei vechi de mai bine de jumătate de secol, informează www.realitatea.net

Conducta de alimentare cu apă a oraşului Haţeg este veche de peste patru decenii şi plină de găuri.

Angajaţii Apa Prod, societatea din subordinea Consiliului Judeţean Hunedoara care administrează reţeaua de apă şi canalizare, au „căptuşit-o” cu zeci de pene din lemn, care nu fac faţă presiunii apei. Problema există de mai mulţi ani. Localnicii se plâng de calitatea serviciilor oferite de furnizor.

Reprezentanții companiei care furnizează apă în orașul Hațeg au anunțat că, în perioada următoare, conducta va fi înlocuită, valoarea lucrărilor pentru un tronson de aproape 600 de metri fiind de 145.000 de euro.

„În urma fotografiei publicate în spaţiul public, care arăta un tronson din conducta de alimentare cu apă a oraşului Haţeg, facem următoarele precizări: acea conductă este din anul 1978 şi face parte din aducţiunea Sântămăria Orlea- Haţeg. Tronsonul de conductă, pe o distaţă de 580 metri, urmează să fie înlocuit în perioada următoare. Acesta a fost prevăzut pentru înlocuire iar, la momentul de faţă, suntem în situaţia de achiziţie a conductei şi materialelor necesare înlocuirii acestui tronson. Valoare acestor lucrări este de aproximativ 145.000 euro”, a informat SC Apa Prod.

În următorul program de investiţii european este cuprinsă înlocuirea întregii conducte de aducţiune de la Sântămăria Orlea până la rezervorul de înmagazinare al oraşului Haţeg, pe o lungime totală de 3,2 kilometri. Lucrările prevăzute în POIM vor demara în al treilea trimestru al acestui an, au mai adăugat reprezentanţii societăţii, la care acţionarul principal este Consiliul Judeţean Hunedoara.

Tronsonul cu pricina, de 580 de metri, a fost fotografiat de un localnic și postat, duminică, pe Facebook.

„Apa Prod….. firmă de stat. Rezultatele sunt astea și nu e abureală. Poza asta e reală și așa este situația!!! În Hațeg Hunedoara……. conducta Apa Prod, ca în telenovele. (…) Poza asta nu e un trucaj, o puteți vedea în Hațeg ……. mândria Apa Prod!”, a scris cel care a postat fotografia pe Facebook.

 

Articolul precedentANM a emis, luni, o nouă avertizare meteo de vânt puternic, ninsori viscolite și depuneri de polei.
Articolul următorGuvernul Orban 2 a fost validat