28 viitori electricieni, din municipiul Deva, vor beneficia de burse lunare, precum și de stagii de formare practică în instalațiile E-Distribuție Banat. După absolvirea cursurilor, electricienii acreditați vor avea oportunități de angajare în cadrul companiilor E-Distribuție

Cea de-a doua clasă în sistem dual susținută de companiile E-Distribuție din România, a început cursurile la Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu din Deva.

“Programul își propune să ofere celor 28 de elevi acces la o pregătire profesională solidă, în acord cu cele mai noi tehnologii implementate de companiile E-Distributie, precum și să contribuie la diminuarea deficitului de personal specializat prognozat în sectorul energetic. Programul conține o importantă componentă de pregătire practică, atât în laboratoarele Liceului Tehnologic cât și în instalațiile E-Distribuție Banat. Astfel, în primul an al programului, elevii vor urma cel puțin 20% din ore de formare practică în instalațiile E-Distribuție Banat, iar această pondere va crește la 60% în al doilea an și la 70% în al treilea an. Pregătirea practică va include ore de mentorat cu specialişti şi tutori ai E-Distribuție Banat, pregătiți special pentru aceste activități”, arată E-Distribuție.

Programul este organizat în sistemul dual de învățământ, ceea ce asigură sprijinul E-Distribuție Banat către Liceul Tehnologic Energetic Dragomir Hurmuzescu pe durata celor 3 ani de studiu. Compania va acorda elevilor o bursă lunară de 200 de lei, care se adaugă bursei de 200 de lei acordate în sistemul de învățământ profesional de stat.