Salvamontiştii se confruntă, în continuare, cu o „avalanşă” de intervenţii pe munte. Dispeceratul Naţional Salvamont a transmis, în această dimineaţă, că ieri a fost „fără exagerare, cea mai neagră zi a activităţii Salvamont, din ultimii ani”. Probleme au fost şi în Hunedoara, cele mai multe în cea mai cunoscută şi cautată staţiune montană din judeţ, la Straja.

Potrivit salvamontiştilor, în cursul zilei de ieri s-au produs foarte multe şi grave accidente, atât pe domeniile de practicare a sporturilor de iarnă, cât şi în afara acestora. „Două intervenţii cu elicopterul SMURD şi zeci de accidentări extrem de grave predate de salvamontişti serviciilor SMURD şi SAJ pentru transport la spital. Probabil, la sfârşitul acestei zile, vom contabiliza peste 700 de intervenţii Salvamont pe perioada acestei vacanţe şcolare, fapt ce ne determină să vă îndemnăm permanent la mare atenţie şi responsabilitate în derularea activităţilor montane”, au transmis, astăzi, salvamontiştii.

Sursa foto: Dispeceratul Naţional Salvamont

În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 131 de apeluri prin care s-a solicitat intervenţia de urgenţă a salvatorilor montani. Dintre acestea, 12 au fost pentru Salvamont Straja, cinci pentru Salvamont Petroşani şi unul pentru Salvamont Hunedoara.

La Straja, staţiune montană plină de turişti în acest weekend, de la începutul anului s-au produs peste 180 de accidente pe pârtii. Circa o sută dintre acestea au fost consemnate în ianuarie, iar diferenţa, de la începutul lunii februarie şi până în prezent.

Pe de altă parte, salvamontiştii atrag atenţia că se menţine un risc crescut de producere a avalanşelor în toate masivele montane din ţară.

Articolul precedentNoi drepturi negociate pentru angajații Complexului Energetic Hunedoara
Articolul următorVIDEO: Noi imagini de groază din spitalul din Petroșani