Trecerea în Anul Nou Chinezesc sau Anul Mistreţului de Pământ, cea mai importantă sărbătoare din calendarul asiatic, va fi marcată, mâine, pe 11 februarie, şi la Deva. Din programul manifestării fac parte dansuri tradiţionale, momente muzicale, precum şi o expoziţie de caligrafie şi pictură chinezească. Evenimentul se va desfăşura la Deva Mall.

Anul Nou Chinezesc, anul 4717, a început la 5 februarie, odată cu debutul primăverii chinezești, fiind prilej de bucurie pentru chinezii din toată lumea. Sărbătoarea va fi marcată şi la Deva, printr-o manifestare culturală de a cărei organizare se ocupă, în fiecare an, reprezentanţii Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu” Hunedoara, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara și în colaborare cu Liceul de Arte „Sigismund Toduță” din Deva, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Institutul Confucius din Sibiu.

Aşadar, locuitorii curioşi să descopere o parte din frumuseţea acestei culturi milenare sunt invitaţi mâine, începând cu ora 15:00, la Salle d’Or, din incinta Deva Mall. Cei prezenţi vor putea admira, printre altele, o expoziţie de caligrafie şi pictură chinezească, dar şi mai multe dansuri tradiţionale puse în scenă de elevi.

Anul Nou Chinezesc este cea mai importantă sărbătoare tradițională a chinezilor, fiind veche de secole şi înconjurată de mai multe legende şi obiceiuri. Anul Mistreţului de Pământ, care a început la 5 februarie, va dura până în 25 ianuarie 2020, când va fi înlocuit cu cel al Şobolanului de Metal.

Articolul precedentAmenzi de 32.000 de lei, împărţite, în ianuarie, de poliţiştii locali din Deva
Articolul următorElevii se întorc la şcoală, de mâine. Vacanţa intersemestrială ia sfârşit