35 de ani de Salvamont în Lupeni. Formația Salvamont din municipiul Lupeni a ajuns la ceas aniversar. Salvatorii montani care deservesc stațiunea montană Straja și nu numai au aniversat 35 de ani de la înființarea structurii.

În cei peste 3 decenii de activitate, structura Salavmont a trecut prin greutăți și neajunsuri, dar a beneficiat și de sprijinul întregii comunități. A fost o mână de oameni ambițioși care prin viziune și dedicare au reușit să pună bazele acestei structuri care acum este una din cele mai moderne din țară.

Salvamontișii de la Lupeni rememorează cele mai dificile momente prin care au trecut. Sunt multe cazuri extreme în care au fost nevoiți să intrevină, dar câteva acțiuni le-au rămas întipărite în minte.

“Sunt foarte multe cazuri care ne-au rămas întipărite în minte datorită spectaculozității intervenției șI aici aș specifica două cazuri: o persoană fulgerată în zona Bucura care din cauze meteo nu a putut fi evacuată din zonă cu elicopterul și au fost nevoiți băieții, după 5 ore de stabilizare a acestei victime și ținerea ei în viață să se treacă la o operațiune terestră de evacuare în vederea predării la Ambulanță. Un alt caz deosebit a fost cu doi parașutiști decedați în Retezat, după care am plecat să îi coborâm în viață, dar au intrat în hipotermie și au decedat, iar acțiunea propriu-zisă de evacuare a durat peste 16 ore”, a mai spus George Resiga.

Salvamontiștii, dar și cei care de-a lungul anilor au susținut și contribuit la dezvoltarea stațiunii montane Straja din Lupeni au primit diplome și medalii aniversare.

 

Articolul precedentFOTO+VIDEO. Sute de persoane s-au întrecut cu telescaunul din Parâng
Articolul următorASEARĂ: Protest inedit pe o trecere de pietoni din apropiere de Deva. Oamenii cer iluminarea zonei