Echipele companiei de electricitate au remediat în mare parte avariile produse la rețeaua de electricitate, din cauza ninsorilor abundente, însă nu peste tot. S-a reușit realimentarea a 17 dintre cele 36 de localități ale județului rămase fără energie electrică în urma căderilor de zăpadă de duminică, 16 decembrie.

3.300 de locuitori ai județului Hunedoara încă nu aveau curent, marți seară, la ora 20:00, la ultima comunicare oficială a celor de la E-Distribuție.

„Un număr de 99 de echipe ale E-Distribuție și ale contractorilor societății sunt mobilizate în Banat și intervin în continuare în teren pentru remedierea avariilor provocate de căderile de zăpadă. Principalele cauze care au produs defecțiuni ale rețelei de distribuție a energiei electrice au fost copacii rupți sub greutatea zăpezii depuse care au căzut peste liniile de înaltă și medie tensiune, rupând sau contorsionând conductoarele și ducând la spargerea izolatorilor. E-Distribuție Banat a suplimentat numărul echipelor de intervenție, inclusiv cu echipe ale contractorilor societății și echipe ale celorlalte societăți E-Distribuție din Dobrogea și Muntenia, intervențiile fiind însă îngreunate de accesul dificil la elementele de rețea aflate în zone izolate, înzăpezite. (…) În data de 18 decembrie, la ora 20:00, în județul Hunedoara erau nealimentate 17 linii electrice aeriene de medie tensiune parțial, fiind afectate 19 de localităţi. În urma lucrărilor din timpul zilei, numărul clienților nealimentați a scăzut de la circa 34.000 la ora 16.00 la aproximativ 26.000, din care circa 16.000 în judetul Timiș, 4.500 în Caraș-Severin, 2.100 în Arad și 3.300 în Hunedoara”, au informat reprezentanții companiei.

Următoarele localitățile din județul Hunedoara erau, aseară, nealimentate, total sau parțial: Lupeni, Uricani, Vulcan, Aninoasa, Crișcior, Baia de Criș, Balșa, Băcia, Băița, Blăjeni, Buceș, Bucureșci, Bulzeștii de Sus, Burjuc, Geoagiu, Ilia, Orăștioara de Sus, Ribița, Vața de Jos, Vălioara, Zam.

Articolul precedentPolițiștii locali din Petroșani își reprimesc norma de hrană
Articolul următorFemeie de 70 de ani, spulberată pe DN 7