Proiectele comune dintre orașele înfrățite Petroșani și Varpalota continuă. O delegație din orașul maghiar a sosit la Petroșani, unde a fost semnat programul comun pentru anul 2019.

A fost un moment aniversar, ținând cont de faptul că s-au împlinit 20 de ani de la parafarea acordului de înfrățire dintre cele două localități. La evenimentele care au loc zilele acestea, la Petroșani se află și semnatarii acordului de acum două decenii.

“Este un moment important, 20 de ani de înfrățire cu Varpalota. Pentru unii e puțin, pentru alții e mult, dar este o înfrățire fructuoasă care, cu siguranță, va continua și de acum încolo cel puțin 20 de ani”, a ținut să precizeze Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

La Petroșani s-a aflat și primarul orașului Varpalota din Ungaria, Marta Talebert, care apreciază faptul că programele destinate elevilor sunt cele mai benefice acțiuni ale parteneriatului.

“Ne bucurăm că suntem la Petroșani, unde aniversăm această înfrățire de 20 de ani. După cum a zis și domnul primar, cei 20 de ani pentru unii sunt mulți, pentru alții sunt puțini, noi considerăm că a fost o perioadă lungă, dar foarte fructuoasă și de noi depinde ca această înfrățire să continue”, a  precizat Marta Talabert, primarul orașului Varpalota din Ungaria.

În plus, o delegație din Petroșani format din elevi și profesori de la Colegiul Național Mihai Eminescu vor pleca la Varpalota în perioada 27-31 martie pentru un schimb de experiență între elevii și profesorii de la Gimnaziul “Thuri Gyorgy” și Școala Generală “Rakoczi Telep” din Varpalota.

 

 

Articolul precedentZeci de incendii de vegetație uscată, în ultimele trei zile, în județul Hunedoara
Articolul următorFOTO| Trafic de coșmar pe DN 7, în zona Sântuhalm. Cozi uriașe de mașini s-au format în zonă