Pompierii hunedoreni au fost implicați, în ultimele trei zile, în 14 acțiuni de stingere a incendiilor de vegetație uscată, izbucnite în mai multe localități ale județului.

Arderile s-au manifestat la vegetatia uscata de la marginea localităților Deva, Hunedoara, Hărău, Peștișu Mic, Simeria, Rișculița, Zeicani, Lupeni, Orăștie, Băiești și Căstău. „În total, au fost afectate aproape șapte hectare de teren acoperite cu resturi vegetale. Pentru stingerea incendiilor s-a acționat cu echipamente specifice acestui tip de intervenție și acolo unde terenul a permis s-a acționat cu autospecialele cu apă și spumă”, a declarat maiorul Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

Cel mai probabil, incendiile de vegetație uscată au fost generate de folosirea flăcării deschise în vederea igienizării terenurilor agricole.

Pentru evitarea producerii arderilor necontrolate, ISU Hunedoara face, încă o dată, apel la cetăţeni în vederea respectării măsurilor specifice de prevenire a incendiilor. Aceștia reamintesc că, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, se sancţionează contravenţional cu amenzi cuprinse între 1.000 și 2.500 de lei.

Articolul precedentÎncă doi tineri șoferi, din Hunedoara, prinși în timp ce conduceau sub influența unor substanțe interzise
Articolul următorAmendă record pentru o construcție ilegală din Straja